Na zámku Stekník byl vylosován první výherce Královské cesty chmele a piva

Na zámku Stekník vylosovala v pátek 30. srpna starostka Žatce a senátorka Zdeňka Hamousová historicky prvního výherce celoroční soutěže Královská cesta chmele a piva. Výherce bude představen v sobotu 7. září v 16.40 hodin na hlavní scéně Dočesné, kde také převezme ceny od všech organizátorů. Do soutěže se zapojila zhruba tisícovka účastníků, kteří si vyzvedli letáčky se soutěžní akcí na některém ze šesti pořádajících míst nebo je dostali na některém z veletrhů cestovního ruchu. Pořadateli jsou Královský pivovar Krušovice, Žatecký pivovar, Chrám chmele a piva, Chmelařské muzeum, Muzeum Homolupulů a zámek Stekník. Aby byl soutěžící v losování o ceny, musel získat razítka z prohlídek všech šesti turistických atrakcí a zároveň takto vyplněný letáček odevzdat na jednom z těchto míst. Odměnou pro výherce jsou ceny od všech pořadatelů.

Soutěž Královská cesta chmele a piva se letos konala poprvé. Jejím smyslem je představit šest zajímavých turistických míst, která jsou spojená s chmelem, pivem, Královským pivovarem Krušovice a královským městem Žatec. Cílem je přivést turisty nejen do šesti míst pořadatelů, ale do celé Žatecké chmelařské oblasti.

Soutěž je časově neomezená a je možné se do ní zapojit třeba právě o letošní Dočesné při návštěvě Žatce. Další výherce bude představen znovu za rok. Pořadatelé počítají s tím, že soutěž chtějí nejen udržet i v dalších letech, ale také ji vylepšovat.


Losování výherce na zámku Stekník se zúčastnili (na fotce Stekník 1 – zleva): Karel Havelka (manažer turistiky Chrámu chmele a piva), Ondřej Baštýř (ředitel Chrámu chmele a piva), Martin Kec (jednatel Žateckého pivovaru), Vladimír Valeš (manažer Chmelařského muzea), Zdeňka Hamousová (starostka Žatce), Josef Helebrant (manažer turistické sekce Královského pivovaru Krušovice), Jana Zajíčková (kastelánka zámku Stekník), Miroslav Sieger (velitel Chmelobrany – Muzeum Homolupulů)