Zámek Stekník - výherkyní první Královské cesty chmele a piva je Miroslava Vojteková z Chomutova

Dvě velké tašky naplnily ceny, které získala výherkyně prvního ročníku soutěže Královská cesta chmele a piva. Stala se jí Miroslava Vojteková z Chomutova, která během prázdnin nasbírala šest razítek za návštěvu šesti soutěžních míst a poté ji při losování na zámku Stekník vybrala žatecká starostka Zdeňka Hamousová. Ceny převzala výherkyně od pořadatelů soutěže v sobotu odpoledne při Dočesné v rámci slavnostního vyhlášení na hlavním pódiu.

„O soutěži jsem se dozvěděla a zúčastnila se jí náhodou,“ přiznala Miroslava Vojteková. O prázdninách ji v Chomutově navštívil strýček z Moravy a chtěl se jet podívat do Žatce, kde sloužil jako voják. „Tak jsem ho vzala do Chrámu chmele a piva, kde jsem byla už dřív, a tam jsme dostali letáček. Slečna nám řekla, že můžeme případně i něco vyhrát, s tím jsem ale ani nepočítala,“ vyprávěla výherkyně. Hned z chrámu šla s návštěvou do Chmelařského muzea, poté během prázdnin postupně navštívila i další cíle soutěže – Muzeum Homolupulů a Žatecký pivovar, Zámek Stekník a Královský pivovar Krušovice.

Zástupci všech těchto šesti míst jí včera na pódiu předali ceny. Byly jimi piva, která vyrábějí zmíněné pivovary, keramika darovaná zámkem Stekník, poukaz na prohlídku provozu zpracování chmele, trička, půllitr, VIP vstupenka na krušovické slavnosti piva s neomezenou konzumací a řada upomínkových předmětů.

Soutěž Královská cesta chmele a piva se letos konala poprvé. Jejím smyslem je představit šest zajímavých turistických míst, která jsou spojená s chmelem, pivem, Královským pivovarem Krušovice a královským městem Žatec. Cílem je přivést turisty nejen do šesti míst pořadatelů, ale do celé Žatecké chmelařské oblasti. 

Soutěž bude probíhat i v dalších letech. Kdo si tedy při Dočesné našel čas a některé ze žateckých míst Královské cesty chmele a piva navštívil, už může usilovat o její dokončení a snít o tom, že se stane výhercem při příští Dočesné.

Podrobnosti o soutěži se účastníci dozví při zakoupení vstupenky do některého ze šesti pořádajících míst. Nabízí je také facebookový profil s názvem Královská cesta chmele a piva, který zároveň upozorňuje na zajímavé akce v pořadatelských místech. Po akcích na zámku Stekník a Dočesné nyní zve facebook pořadatelů na Slavnosti piva Krušovice, které se uskuteční 14. září.